Doğanbey TOKİ mahkemeye taşındı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından kent merkezinde 2007 yılında yapımına başlanan...

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından kent merkezinde 2007 yılında yapımına başlanan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi, hak sahipleri tarafından yargıya taşındı.

Yaklaşık bin kişi, 18 ayda teslim edileceği söylenen konutların 5 yıl geçmesine rağmen teslim edilmemesi nedeniyle Tüketici Mahkemesi’ne dava açtı. Davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Sabah saatlerinde adliye önüne gelen yüzlerce insan, teslimin gecikmesi nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Grup adına konuşan Komşular Birliği Dernek Başkanı Mehmet Aslan, 2007 yılında atılan imzalarla TOKİ Doğanbey Projesi'nin başlatıldığını hatırlattı. 18 ay olarak belirtilen teslim süresinin 5 yıl geçmesine rağmen hala muallakta olduğunu belirten Aslan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Mart sonunda teslim dendi, nisan, mayıs, haziran, her gün yeni bir bilgi geliyor. Yetkililerin de bize soğuk kalması, bilgi vermemesi bizi şu an adliye kapısına kadar getirdi. Bu dava, bireysel olarak yaklaşık bin kişinin vekalet vermesiyle açıldı. Davadan beklentimiz, 18 ayda teslim edilecek denen projenin 5 yıl geçmesine rağmen hala teslim edilmemesi ve orada evi olan insanların mağduriyetinin bir miktar buradan alacağı tazminatla giderilmesini sağlamak. Onun için tüketici mahkemesine dava açmış bulunuyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: