Doğanbey Toki Sakinleri Evlerinin Anahtarlarını İstiyor

Doğanbey Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında evlerini teslim alamayan hak sahipleri duruma tepki göstererek, yetkililere kırmızı...

Doğanbey Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında evlerini teslim alamayan hak sahipleri duruma tepki göstererek, yetkililere kırmızı kart gösterdi.

Doğanbey Mahallesindeki kentsel dönüşüm kapsamında binalar tamamlanırken, hak sahipleri bir an önce evlerine taşınacağı günü bekliyor. 2012 yılının ilk aylarında projenin bitmesi gerektiğini belirten hak sahipleri, "Sabrımız taştı. Ayrıca bize ekstra borç da çıkardılar. Sözleşme farkı olarak metrekare başına 3 bin lira isteniyor. 150 metrekare daire yerine 200 metrekare daire verilen bir hak sahibi 50 metrekare için 150 bin liralık ek ödeme yapacak. Biz hakkımız olan tapulu arsalarımıza karşı dairelerimizi istiyoruz. Sözde adımlar atılmasını istemiyoruz. Bu bizim son ikazımızdır. Biz bu evlere girmek istiyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Ellerindeki pankartlarla sloganlar atan grup, kendilerine yapılan haksızlıkları kırmızı kartlar göstererek tepki gösterdi. Grup, eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz