Doğanç: "10 Lira İçin Çocuklarınızı Riske Atmayın"

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, çocuklarını sokakta çalıştıran ailelere seslenerek, "10...

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, çocuklarını sokakta çalıştıran ailelere seslenerek, "10 lira, 20 lira için çocuklarınızı çalıştırmayın. Sokaklarda çocuklarınızda kalıcı hasar kalabilir" dedi.

Doğanç, gece sokakta atık kağıt ve plastik toplarken, Gezi Parkı gösterileri sırasında bir eylemci tarafından Kasım Gülek Köprüsü'nden atılarak ayağı kırılan Ferdi Şenol'u (12) ziyaret etti. Doğanç, Ferdi Şenol'a hediye verdikten sonra, "Sana Bakanımız Fatma Şahin ve Valimiz Hüseyin Avni Coş'un selamlarını getirdim. Ancak bundan sonra sokakta çalışmak yok. Okulumuza devam edeceğiz, çünkü sokaklar tehlikeli" diye uyardı.

Reklam
Reklam

Ferdi Şenol da Doğanç'a, sokakta çalışmayacağına dair söz verdi.

Doğanç, sokağın her türlü risklere açık olduğunu belirterek, "Bu riskler kaza olarak diyebileceğimiz, bugün sadece ayağı kırılarak sonuç verdi ama kalıcı hasarlar da oluşabilir. Bu konuya da dikkat çekiyoruz. Tüm anne ve babalara sesleniyorum. Özellikle çocukların kazanmış olduğu 10 lira, 20 lira, hayatları boyunca çözemeyecekleri sıkıntılara yol açabilecek sonuçlar doğurabilir. Bu risklere değmeyecek bir olay. Bizim gençlik merkezimiz var, burada hem eğitimlerin devamı sağlanıyor, hem meslek edindiriyoruz, hem de bu çocuklarımızın risklere karşı korunmasında destek veriyoruz. Tüm aileleri çocuğunun getirmiş olduğu 10 lira, 20 liraya itibar etmemesini, çocuğun geleceğiyle oynamamasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Doğanç, vatandaşlara da çocukların satmış olduğu mendil, sakız gibi ürünleri almaması konusunda uyarıda bulunarak şunları kaydetti:

"Çünkü vatandaş bu ürünleri satın aldığı zaman çocuğu sokağa alıştırmış oluyor. Bu nedenle vatandaşları çocuklardan alışveriş yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Ferdi de sokakta satış yaparken kaza geçiren bir çocuk. Biz şimdi müdürlük olarak aileyi inceliyoruz. Hangi yardımın uygun olacağına karar vereceğiz. İnceleme sonucunda ekonomik, sosyal, eğitim gerekçeler mi çocuğun sokağa çıkmasına neden olmuş onu anlayacağız. Biz her sokağa çıkan çocuğa ekonomik yardım yapıyoruz diye bir şey yok. Araştırma sonucunda ekonomik, eğitim ya da danışmanlık hizmeti veriyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz