Doğan’dan Çocuklara Satanraç Oynayın Çağrısı

Satranca olan ilgisi herkes tarafından bilinen ve bu konuda İzmit’te önemli çalışmalar gerçekleştiren İzmit Belediye...

Satranca olan ilgisi herkes tarafından bilinen ve bu konuda İzmit’te önemli çalışmalar gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı, Satranç Federasyonu Asbaşkanı Gülkız Tülay ve Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Berik makamında ziyaret ettiler. Satrancın kişisel gelişime olan katkılarının konuşulduğu görüşmede Başkan Doğan, çocuklar kadar ailelerinde satranca ilgi duyması gerektiğini söyledi ve “çocuklarınızla satranç oynayın” dedi.

Satranç Federasyonu Asbaşkanı Gülkız Tülay ve yönetiminin kendisini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, satrancın kişisel gelişim ve analitik düşünmeye büyük katkılarının olduğunu söyledi. “Satranç deyince benim için akan sular duruyor” diyen Başkan Doğan “satrancın ne kadar önemli bir spor olduğunun ne yazık ki farkında değiliz” dedi. Satrancın bir spor, akıl oyunu olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Doğan satranç okulu, satranç sınıfları, bahçe satrançları, satranç takımı ve kahvemiz evimiz projesi kapsamında satranç ile ilgili yaptıkları çalışmalarla bu konuda üzerilerine düşeni yaptıklarını dile getirdi. Federasyonlarında çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Doğan anne ve babaların çocukları ile vakit geçirirken satranç oynamasını tavsiye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: