Doğan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda

ADANA-MERSİN (İHA) - Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Beldesi'nde gittiği limon bahçesinde bulduğu poşetteki bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, Doğan'ın cenaze törenine katılmak üzere havayoluyla geldiği Adana'dan Mersin'e geçti.

DYP'li Atakent Belediye Başkanı Fevzi Doğan'ın Kapızlı Mahallesi'ndeki limon bahçesi içinde meydana gelen patlama nedeniyle ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. Mersin Jandarma Alay Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü'nden uzman ekipler, patlamanın meydana geldiği bahçede incelemelerini sürdürüyor. Yapılan incelemeler sonunda patlamaya bir bombanın yol açtığı kesinlik kazanırken, bombanın cinsi hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Bombanın cinsinin yapılan laboratuar incelemesi sonucu kesinlik kazanacağı belirtildi. Silifke Kaymakamı Sefa Çetin de, bu sabah olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Çetin, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Ağabeyinin ölümüyle yıkılan Hamdi Doğan, "Akşam bize yemeğe gelecekti. Telefon açtım. 'Benim biraz işim var, daha sonra gelirim' dedi. Sonra da ölüm haberini aldık" dedi. Hamdi Doğan, gazetecilerin "Düşmanı var mıydı?" sorusuna, "Son zamanlarda sıkça tehditvari telefonlar alıyordu. Benim ağabeyim dürüst, hiçbir şekilde kanunsuzluklara izin vermeyen bir insandı. Devletimize güveniyorum. Suçluların bir an önce bulunup yargı önüne çıkmasını temenni ediyorum" cevabını verdi.

Belediye Başkanı Doğan'ın eşi Teslime Doğan ise, "Benim kocam kimseye karşı kin tutmazdı. İyi bir insandı. Düşmanları çoktu. Bulun bana katilleri. Bu olay burada kapanmaz. Bu caniler bir an önce ortaya çıkarılsın" diye konuştu. Fevzi Doğan'ın kızı Emine Doğan da feryat ederek, "Benim babam bunları hak etmiyordu. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmaz. Katillerin bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.

Bu arada, 3 çocuk babası Fevzi Doğan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Adana Adli Tıp Kurumu'ndan cenazeyi almak için gelen Doğan'ın oğulları Fazıl ve Ahmet Doğan ile torunlarının, olayın şokunu hala üzerlerinden atamadıkları görüldü.

Reklam
Reklam

Fevzi Doğan'ın Atakent Belediyesi'nden ayrıldıktan sonra cep telefonundan aranması üzerine otomobiliyle evinin 500 metre yakınındaki limon bahçesine gittiği öğrenildi. Doğan'ın bilinçli olarak bahçeye çağrıldığı ve öldürüldüğü iddia edilirken, olayın arazi mafyası tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü. Bu arada, polis ve jandarma ekipleri olay sırasında bölgede görüldüğü bildirilen 63 plakalı mavi Doğan marka aracın bulunması için çalışma başlattı.

Öte yandan, Fevzi Doğan'ın ölümü nedeniyle DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar programını iptal ederek bugün tarifeli uçakla Adana'ya geldi. Adana Havalimanı'nda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ağar, "Saldırıyla ilgili net bilgi yok. Bu konuda bir şey söylemek için henüz erken. Üzüntümüz var. Şimdi arkadaşlarla gidiyoruz, acıyı paylaşmaya. Gerekli bilgileri de ilgili arkadaşlardan alacağız" dedi. ğar, Silifke'ye giderken Mersin'de Emniyet Müdürlüğü'ne uğrayarak gerekli bilgileri alacağını söyledi.