Doğanın Güzelliği Yaşam İle Buluştu

Adana'nın kültürel dokusu, doğal güzellikleri ve kent yaşamı tuvale yansıdı. Çukurova'nın Kültürünü Sanatını Koruma ve...

Adana'nın kültürel dokusu, doğal güzellikleri ve kent yaşamı tuvale yansıdı. Çukurova'nın Kültürünü Sanatını Koruma ve Sanatçısını Destekleme Derneği (ÇUSAD) tarafından, 'Turizm İçin El Ele' sloganıyla hazırlanan karma resim sergisi ile birlikte Adana'nın turizme açılması çağrısı yapıldı.

Hamide Akata, Özlem Akalan, Asuman Sevindinli, Tuna Kaya, Ümit Çınar, Sevgi Sırkıntı, Süheyla Parlak, Hatice İnci, Ümmühan Akbulut, Nur Erdem, Karin Çorat, Zeynep Ustok, Zuhal Ustok ve Hatice Türkoğlu imzasını taşıyan, tuval üzerine yağlı boya ve pastel çalışmalarından oluşan sergi, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuayesi'nde meraklısının beğenisine sunuldu. 12 amatör ressamın bir yılı kapsayan süreçte üretmiş olduğu toplam 38 ayrı çalışmasına yer verilen serginin açılış kokteyline ise yoğun ilgi gösterildi. 'Turizm İçin El Ele' sloganıyla hazırlanan sergide; 'geçmişi aydınlatmak; geleceğe ışık tutmaktır. Geçmişimize sahip çıkarak, Adana'yı turizme açalım' çağrısı da yapıldı.

Reklam
Reklam

Adana ve çevresinin kültürel dokusunun yanı sıra doğal güzellikleri ve kent yaşamından kesitlerin sunulduğu ve Ahmet Akata anısına meraklısının beğenisine sunulan sergi ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan ÇUSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamide Akata, Adana'nın, Türkiye coğrafyasında yeşilin, denizin ve tarihin merkezi konumunda olduğunu, bütün turizm dallarına cevap verecek niteliğe sahip olduğunu anlattı. Akata, "Yaz, kış yayla turizmi ile yeşilin güzelliğini, temiz havanın ciğerlerimize vereceği faydaları anlatmaya gerek yok. Yazın Karataş ve Yumurtalık ile deniz ve doğanın kucaklaştığı mekanlarda dinlenebilirsiniz. Şar, Tufanbeyli ve Kozan'da tarih ve doğanın bütünleşmesine tanıklık edebilirsiniz" dedi.

Akata, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Sağduyulu Adana halkı inandı ve destek verdi. Bizler onlara müteşekkiriz. Bugün bize 'hayalci' diyenler, Tepebağ ile uğraştığım için; 'İki yıkık dökük tahta ile ne uğraşıyorsun?' diyenler, şimdi bizden çok turizmi konuşuyor. Bugün toplumumuz, turizmi konuşuyor ve tartışıyorsa ilklere imza atan ÇUSAD üyelerinin hayal görmediğini bilmeleri, aynı zamanda da üyelerimiz için en büyük ödüldür. Her ne kadar ÇUSAD'a ödül vermeseler de biz kendimize inanıyoruz. Bizler, kalıcı gerçekçi, hep ilklere imza atan bir avuç gönüllüyüz ve inandıklarımızın takipçisiyiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: