Doğanpınar Barajı Sulama Projesi Revize Ediliyor

GAZİANTEP (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in başkanlığında, AK Parti Gaziantep milletvekillerinden oluşan heyet, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti.

Doğanpınar Barajı Sulama Projesi Halen devam eden Kayacık-Doğanpınar Sulama Projesi kapsamında Gaziantep ve Kilis bölgesinde 20 bin hektar alanın sulanmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Başta Doğanpınar Köyü olmak üzere Sacır deresinin sol tarafındaki arazilerin kapsam dışında kalması, sıkıntıya ve haklı eleştirilere neden olmuştu. Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'in başkanlığında yapılan toplantılarla konu çalışılmıştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, yapılan toplantıda sıkıntının nedenini, eleştirileri ve talepleri haklı bularak, sulama projesinin revize edilmesi talimatını verdi. Buna göre bir taraftan su tasarrufuna yönelik çalışmalara ağırlık verilecek, diğer taraftan da terfili sulamada enerji maliyetlerini düşürmeye dönük alternatif enerji kaynakları desteklenecek. Ayrıca sulama alanı Doğanpınar köyü istikametinde genişletilecek."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: