Doğanşehir’de Kosgep Girişişmcilik Kursu Sertifikaları Veridi

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Doğanşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen KOSGEP destekli ve ABİGEM tarafından verilen gişimcilik kursunu...

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Doğanşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen KOSGEP destekli ve ABİGEM tarafından verilen gişimcilik kursunu bitiren 90 kursiyerin sertifikaları törenle verildi.

Doğanşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda, Doğanşehir belediye başkanı İbrahim Karaman. Belediye Yazı İşleri Müdürü Metin Doğan, KOSGEP Malatya Müdürü Murat Seki, Avrupa birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Müdürü Müjde Demirkazık ve kursiyerler katıldı.

Törende ilk konuşmayı, belediye başkanı İbrahim Karaman yaptı. Karaman şunları söyledi : "Doğanşehir’de yeni istihdam sahaları oluşturmak, girişimci vatandaşları teşvik etmek ve onlara yardımcı olmak amacıyla; ABİGEM aracılığıyla KOSGEB ile birlikte Girişimcilik Eğitimleri düzenledik. Projeleri kabul edilen kursiyerlere KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe, 70 bin TL de sıfır faizli olmak üzere girişimcilere kredi verilecektir. Gerçekten ülkemizin ve ilçemizin en büyük sorunlarından biri de istihdam sorunudur. Ülkemizdeki genç girişimci sayısı ya da küçük ve orta ölçekli işletmeler ne denli artarsa bizim özel sektör eliyle büyümemiz de ülke olarak o denli kapasite olarak büyük olur diye düşünüyoruz. İnsanların kendi düşüncelerini, kendi projelerini hayata geçirmesi; kendi ekmeğini kazanırken, vergisini vererek devletine, istihdam yaparak da ilçesine katkı sağlaması bizim için çok değerli olacaktır. Kursa emeği geçen herkese teşekkür eder, kursiyerlerimize iş hayatlarında başarılar dilerim."

Reklam
Reklam

ABİGEM Müdürü Müjde Demirkazık da, “Doğanşehir Belediyesinin başlatmış olduğu bu eğitim faaliyetlerinin çevredeki bütün belediye ve kaymakamlıklara örnek olması gerektiğini bu konuda belediyemize teşekkür ederiz. Doğanşehir Belediyesinin bu kursu girişimcilerin ayağına getirmesini büyük bir şans olarak görüyorum buradan birçoğunuz Malatya da kursa gidemeye bilirsiniz size maliyet oluşturacağından, hizmet şimdi ayağınıza gelmiştir şimdi sizler birer altın bilezik taktınız bundan sonra sizlerin ufukları açıldı, kursumuzda geleceğinize yönelik kıymetli bilgiler aldınız bu bilgileri işi ayartınızda tatbik ettiğinizde umarım başarıyı yakalarsınız.” Dedi KOSEB Müdürü Murat Seki'de yaptığı açıklamada “ KOSGEP olarak başkanımızın katkılarıyla yapılan bu girimcilik kursunun finaline hepiniz hoş geldiniz Eğitim burada ayağınıza geldi ABİGEM Deki arkadaşlarımız sizlere eğitim konusunda yardımcı oldular bu vesile ile bundan sonraki süreçte yükünüz ağırlaşacak onun için lütfen iş fikrinizi iyi seçin bilindiği gibi bizler sizlerin yanınızdayız. Daha önce 97 bin TL olan Kredinizin şuanda 100 bin TL ye çıkarıldı onun için bizler her türlü konuda yanınızdayız yanınızda olmaya devem edeceğiz fikrinizi girişimcilere olan destek miktarının bu yıl itibarı ile artırıldığını toplamda 100 Bin TL olduğunu da kaydederek, girişimcilerin yeni iş kollarına yönelmeleri konusunda bizler devamlı yanınızda olacağı” dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra kursa katılan 90 kişi kursiyerlerin sertifikaları dağıtıldı.sertifikalarını alan kursiyerler ise mutluyuz inşallah çok güzel iş fikriyle işimizi en kısa zamanda kuracak ve güzel paralar kazanacağız dediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: