Doğantepe Yaşlılarevi Yenilendi

Altındağ'da ihtiyaç sahibi yaşlı ve düşkünlere konaklama imkanı sağlayan Doğantepe Yaşlılarevi’nin hem iç ve dış...

Altındağ'da ihtiyaç sahibi yaşlı ve düşkünlere konaklama imkanı sağlayan Doğantepe Yaşlılarevi’nin hem iç ve dış cephesi hem de dairelerdeki tüm eşyalar yenilendi.

Çatısı aktarılan, yağmur olukları, su tesisatı değiştirilen, dış ve iç cephe boya - badanaları yapılan, camlar, balkon ve oda kapıları, mutfak dolapları yenilenen binanın bahçesi de yeniden düzenlendi. Dış cephede yapılan yeniliklerin yanı sıra evin içerisi de tamamen değişti. Odalardaki koltuk, televizyon, buzdolabı, vestiyerler, yataklar ve kalorifer petekleri yenilendi.

Reklam
Reklam

Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuncay Temel, insan odaklı çalışmaların kendileri için hep öncelikli olduğunu vurguladı. Doğantepe Yaşlılarevi’nde kalan ihtiyaç sahibi yaşlıların, hayatlarının sonbaharını daha konforlu bir ortamda geçirmeleri için tesisin A’dan Z’ye yenilendiğini belirten Tuncay Temel, yaşlı insanların biraz daha özel muameleyi hak ettiklerini, Altındağ Belediyesi’nin de kendilerine bu değeri verdiğini dile getirdi.

Doğantepe Yaşlılarevi sakinlerinden 75 yaşındaki Kevser Maden, 5 yıldır Doğantepe’de kaldığını belirterek, “Eşimi kaybettikten sonra 3,5 yıl çocuklarım ile oturdum. Ancak sıkıntılar yaşadım. Oğluma 'bana bir yer bul, kömürlük kadar bile olsa yeter' dedim. Araştırınca burayı bulmuşlar. Burası kendi evimden rahat geldi.” dedi.

2002 yılından bu yana Doğantepe’de kalan Ramazan ve Nuriye Şahin çifti ise “Çoluk çocuk kimsemiz olmayınca buraya yerleştik. Burayı çok seviyoruz. Tadilattan sonra A’dan Z’ye her şey değişti, bizim için 5 yıldızlı otelden daha güzel. Allah düşünenden, yapandan razı olsun.” ifadelerini kullandılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz