Doğduğu ilçeye fabrika kuran iş adamı göçü tersine çevirdi

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yerel yönetimlerin desteğiyle açılan tekstil fabrikası, İş-Kur'la birlikte yüzlerce gence iş kapısı...

Samsun'un Salıpazarı ilçesinde yerel yönetimlerin desteğiyle açılan tekstil fabrikası, İş-Kur'la birlikte yüzlerce gence iş kapısı oldu. Fabrika sayesinde ilçeye tersine bir göç başladı. Şimdilik 300 kişinin çalıştığı fabrika, ilçede nitelikli eleman kalmayınca çevre ilçelerden ve köylerden de işçi almaya hazırlanıyor. Ocak ayında açılan Senko Grup Tekstil Fabrikası, İş-Kur aracılığıyla açtığı kurslarla kendi elemanlarını da yetiştiriyor. Öncelikli hedef çalışan sayısını 400'e çıkarmak.

Salıpazarı Belediyesi tarafından Haziran 2010'da kaba inşaatı yaptırılan ve 2,5 milyon TL'lik yatırımla Senko Grup Tekstil tarafından ilçeye kazandırılan fabrika örnek bir model uyguluyor. Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karaman, "Ordu'ya yapmayı düşündüğümüz yatırımı Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül'ün isteği üzerine buraya yaptık. Salıpazarı ayrıca benim doğup büyüdüğüm yer. Bu nedenle de ilçeden bizler işsizlikten göç etmiştik. Şimdi bizim yatırımımız sayesinde gençler gurbete çıkmayarak burada çalışacak. Hatta ilçeden göçü tersine çevirdik. Göç veren bir ilçe olan Salıpazarına şimdi diğer ilçelerden çalışmak için geliyorlar.diğer İş-Kur'la birlikte 40 kişilik gruplar halinde yürüttüğümüz proje kapsamında, mesleki eğitime tabi tuttuğumuz bölgemiz insanlarını, meslek sahibi yapıyor ve daha sonra fabrikamızda çalışmak için istihdam ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

HEDEF 400 İŞÇİ

Salıpazarı'nda bu yıl 400 kişilik istihdam kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Hüseyin Karaman, "Fakat şu an itibariyle ilçede vasıflarımıza uygun genç nesil kalmadı. Bizde servis aracılığıyla Terme gibi çevre ilçelerden gençleri istihdam edilmek üzere fabrikamıza getirmeye hazırlanıyoruz. Kısa sürede bunu gerçekleştireceğiz. Buranın bir vatandaşı olarak gençlerin istihdamını çok önemsiyoruz. Bunun içinde işletme olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

EN ÇOK İSTİHDAM BURADA

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ise ilçelerinin işsizlik nedeniyle sürekli göç veren bir yer olduğunu belirterek, "Kaba inşaatını belediyemizin yaptığı fabrika, ilçenin en fazla istihdam sağlayan kuruluşu haline geldi. Sağo lsun firma yetkilileri bizim 'buraya yapın' teklifimizi geri çevirmedi. Bu yatırım, ilçemiz ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Diğer ilçelere örnek teşkil edecek olan bu fabrika için belediye olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız.” dedi.

Reklam
Reklam

44 ÜLKEYE İHRACAT

Pijama, sabahlık ve bornoz üzerine üretim yapılan fabrika 6 bin metrekare açık, 3 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. 44 farklı ülkeye ürünlerini ihraç eden fabrikanın, Samsun'un ihracat rakamlarının artmasında da önemli bir yeri bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: