Doğduğu köye okul yaptırdı

Ağrılı işadamı Halis Özdemir tarafından yaptırılan 12 derslikli Aşağı Karabal Halis Özdemir İlköğretim Okulu, düzenlenen...

Ağrılı işadamı Halis Özdemir tarafından yaptırılan 12 derslikli Aşağı Karabal Halis Özdemir İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Doğduğu köye okul yaptırmanın kendisini çok sevindirdiğini belirten işadamı Halis Özdemir, "Eğitim insanlığın bir gereğidir. vatanımızın ve milletimizin çağdaşlaşması yolunda vazgeçemeyeceğimiz ve taviz veremeyeceğimiz gerçeklerden biridir. Çocukluğum bu köyde zor şartlar altında geçti. Köyümdeki öğrenciler de benim yaşadığım zorluğu yaşamasın diye bu okulun yapılmasında katkıda bulunarak önemli bir projeye imza attığım için çok mutluyum.” dedi.

Reklam
Reklam

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya da "İçinizden çıkan bu hemşehriniz, köylünüz, küçük yüreğine söz verip, 'Yarabbi günün birinde eğer sen bana helal mal mülk verirsen, ben de içinden çıktığım bu köye inşallah senin izninle okul yaptıracağım' diyor. O zaman o yüreğiyle nasıl dua ettiyse, bugün hepimiz yaptığı duanın ve gerçekleşmesinin şahitliğini yapıyoruz. Aşağı Karabal köyü doğumlu Halis Özdemir’i Ağrı Valisi olarak kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Okulun açılışını gerçekleştiren Vali Yerlikaya, okul hakkında bilgi aldıktan sonra öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Yerlikaya, okul açılışında annelerinin kucağında gelen bebekleri de kucağına alarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: