Doğru Yastıkta Uyuyor Musunuz?

Yastık seçerken bunları unutmayalım

Hayatımızın büyük bir kısmını uyuyarak geçiriyoruz. Uyurken de yastık kullanıyoruz. Doğru yastık seçimi sağlıklı uykunun temel faktörlerindendir. Uyku sonrası genelde uykudan uyanınca boyun tutularak kalktığımız için yastıklar hemen akla geliyor.

Boyun tutulmasını engellemek ve daha rahat etmek için bir çok ortopedik yastıklar, bir çok tanımlanmış yastıklar da var. Bize sorarsanız en doğru yastık, boynumuzu destekleyen yastıktır.

Bu ne anlama gelir?

Hangi pozisyonda uyursak uyuyalım hem sırt üstü yatarken boynumuzun arka boşluğunu dolduracak, başımız arkaya gitmeyecek, düşmeyecek, hem de öne gelip yukarda kalmayacak. Boşluğu dolduracak, destekleyecek başımız rahat uyuyacağız. Yan yattığımızı varsayalım, başımız aşağıya düşmeyecek veya yukarda kalmayacak. Doğru yastığı seçmek önemli.

Reklam
Reklam

Bazı ortopedik yastıklar var, dümdüz kendi içinde kıvrımları var. Belli pozisyonda yattığınızda boynunuzu dolduruyor. Siz çok dağınık yatan bir insansanız eğer o yastık size eziyet olur. Yastıkta boynunuzu dolduracak yeri bulmanız kıpırdadığınız, hareket ettiğiniz sürece zor olabilir. Öyle yastıkta rahat edenler var. Ama bazı yastıklar var ki yumuşak bir yastığı kullanıp her pozisyonda uykusuna döndüğünde boynunu destekleyip onunla gayet rahat şekilde uyuyanlar da var. Yani önemli olan siz nasıl uyuyorsunuz, nasıl yatıyorsunuz, nasıl rahat ediyorsunuz ona bakmaktır.