Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yüksekova’da Seminer Verdi

HAKKARİ (İHA) – Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabih Kayhan, 2012 yılı...

HAKKARİ (İHA) – Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabih Kayhan, 2012 yılı ihracat rakamının 3.2 milyar dolar, 2023 yılındaki hedeflerinin ise 10 milyar dolar olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘Dış Ticaret’ konulu bir eğitim semineri düzenlendi. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği’nce Yüksekova’da ihracat seviyesinin yükselmesi ve bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına ve dış ticaret ile ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek ve nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Şemsettin Onay Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, Yönetim Kurulu üyeleri, Esendere Gümrük Müdürü Kadri Karakuş, ihracatçılar, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile öğrenciler katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabih Kayhan, 17 ilin bağlı olduğu Anadolu İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği’nin çalışmalarından söz ederek, “Birliğimiz çok yoğun bir mesai harcamaktadır. Birlik Başkanınız Sayın Cemal Şengel, gecesini gündüzüne katarak gerçekten de Türkiye’nin çeşitli yerlerinde imkânları ölçüsünde tüm etkinliklerine katılmaktadır. Yönetim kurulu üyelerini de bu çabaların içerisinde görmekteyiz” dedi.

Reklam
Reklam

İhracat rakamlarıyla ilgili bilgilerde veren Sabih Kayhan, “2012 yılı ihracat rakamımız 3.2 milyar dolardı. 2013 hedefimiz İran’da yaşanan devalüasyondan dolayı 3.1 milyon dolara indirmiş durumdayız. 2023 yılındaki hedefimiz ise 10 milyar dolardır. Bu hedefimize emin adımlarla azimli bir şekilde yürüyoruz. Sayenizde bu hedefimizi Allah’ın izniyle tutturacağız. Özellikle bizleri kırmayıp Erzurum’dan buraya gelen değerli başkanımız ve yönetim kurulu üyelerine, ihracatçılarımızı, öğrencilerimizi candan kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mutlu Yılmaz, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Özken, ‘Dış Ticarette Kullanılan Belgeler, Gümrük İşlemleri, İhracata Yönelik Devlet Yardımları, E- Beyanname Uygulamaları ve Ofisten Beyanname Girişi’ konularında sunumlar yaptılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz