Doğu Anadolu Tarımsal Sulama Programı Açıklandı

DAP kapsamındaki 14 il’de projelere 2013 yılı için 51,5 milyon TL finansman tahsis edildiği bildirildi.Doğu...

DAP kapsamındaki 14 il’de projelere 2013 yılı için 51,5 milyon TL finansman tahsis edildiği bildirildi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “8 Haziran 2011 tarihli 642 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulmuş, Kalkınma Bakanlığı’na bağlı ve özel bütçeli tüzel kişiliğe haiz idarenin görev alanı kapsamında ki iller; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van’dır.

Reklam
Reklam

Başkanlığımız, 2013 yılı içerisinde ilgili KHK tarafından tanımlanan Eylem Planı hazırlıklarını başlatmış olup yıl içerisinde söz konusu çalışmanın tamamlanması planlanmaktadır. Eylem Planı hazırlıkları kapsamında illerde, tüm yerel aktörlerin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantılarda bölge illerinin en temel ekonomik sektörü olan tarımda üretkenlik ve verimliliği artırmak adına kırsal kesimde sulanan arazi varlığının ivedilikle artırılması gerekliliği hususu vurgulanmıştır” ifadeleri kullanıldı.

“Bu çerçevede, Eylem Planı kapsamında İl Özel İdarelerince talep edilen 304 proje arasından; etüdü tamamlanmış ve uygulamaya hazır haldeki küçük ölçekli sulama projelerinin teknik değerlendirmesi Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Kalkınma Bakanlığımızla yapılan görüşmeler sonucunda DAP kapsamındaki 14 ilimizdeki söz konusu projelere 2013 yılı için 51,5 milyon TL finansman tahsis edilmesi kararlaştırılmıştır. DAP Tarımsal Sulama Programı kapsamında Malatya İline 8.600.000 TL ödenek İl Özel İdaresine aktarılmıştır. Projelerin ihalelerinin hızlı bir şekilde tamamlanarak yatırımların 2013 yılında tamamlanabilmesi için il özel idareleri ve Başkanlığımız tarafından gerekli tüm çabalar sarf edilecekti” denilen açıklamada, 2014 yılında da DAP Tarımsal Sulama Programı kapsamında projelere DAP İdaresince finansman desteği verilmeye devam edileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz