Doğu Anadolu'da 443 köy yolu kapalı

Erzurum (AA)- Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından etkili olan tipi ve soğuk hava, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.Bölgede buzlanma, tipi ve kar nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor. Tipi nedeniyle Erzurum'da 247, Bingöl'de 94, Tunceli'de 40, Kars'ta 21, Muş'ta 35 ve Ardahan'da 6 olmak üzere toplam 443 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Muş'ta, yolu ulaşıma kapalı köylerden merkeze bağlı Bahçe köyüne giden 4 öğretmenin bulunduğu ticari taksi, Güzeldere mevkisinde mahsur kaldı. Öğretmenler, Yeşilova Belde Belediye ekiplerinin 2 saat süren yol açma çalışmalarının ardından kurtarıldı.İl Özel İdare Müdürlüğü karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmaları,
tipi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.Bu arada, bölgede kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından hava sıcaklıklarında ani düşüş yaşandığı belirtildi.
Meteoroloji yetkilileri, gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 24, Ağrı'da 22, Kars'ta 20, Ardahan'da 8, Erzincan'da 7 ve Iğdır'da 4 derece olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Hava sıcaklıklarında 2-3 derecilik bir düşüşün daha beklendiğini belirten yetkililer, sabah ve akşam saatlerinde de yer yer sis görülebileceğini kaydettiler.
Öte yandan, yapılan son ölçümlere göre kar kalınlığının Ağrı'da 45, Kars'ta 15, Ardahan'da 14, Erzurum'da 8 ve Erzincan'da 1, Palandöken Kayak Merkezi'nde de 24 santimetre olduğu belirlendi.