Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede 240 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Bölgede 240 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 142, Kars'ta 14, Ağrı'da 61 ve Iğdır'da 23 olmak üzere toplam 240 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Reklam
Reklam

Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da 3 gün içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 24 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.

Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Erzurum'da 8, Ardahan'da 20, Kars'ta 23, Ağrı'da 40 santimetre olarak ölçüldü.

Bu arada bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Erzurum, Ağrı ve Ardahan sıfır, Kars ve Iğdır 1, Erzincan 3 derece oldu. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan'da sıfır, Erzurum'da 2, Kars ve Ağrı'da 1, Iğdır'da 6, Erzincan'da 7 derece olması tahmin ediliyor.

Rüzgar güneyden batı yönlerinde orta kuvvetle etkili olacak. Bu geceden itibaren sıcaklıklarında 15 derece düşüş yaşanacak.

Muhabir: Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz