Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 28 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Bölgede 46 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 28 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Bölgede 46 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 19, Ağrı'da 27 olmak üzere toplam 46 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.

Reklam
Reklam

Son ölçümlere göre kar kalınlıkları, Erzurum'da 6, Kars'ta 16, Ardahan'da 19, Ağrı'da 31, Palandöken Kayak Merkezi'nde 32 santim santimetre olarak ölçüldü.

Ekipler, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.

Bu arada bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Kars eksi 28, Ardahan eksi 26, Erzurum eksi 25, Erzincan 8, Ağrı eksi 27, Iğdır eksi 8 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurum'da eksi 8, Kars ve Ağrı'da eksi 10, Ardahan'da eksi 11, Iğdır'da 6, Erzincan'da 7 derece olması tahmin ediliyor.

Rüzgar güneyden batı yönlerinde orta kuvvetle etkili olacak. Bu geceden itibaren sıcaklıklarda 3 derece düşüş yaşanacak.

Muhabir: Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz