Doğu Anadolu'da yollar daha güvenli olacak

Ankara (AA)- Doğu Anadolu bölgesindeki bazı yol güzergahları, yapılacak inşa çalışmalarıyla daha sağlıklı ve güvenli hale getirilecek.

Bölünmüş yol projeleri çalışmalarını programa uygun olarak yürüten Karayolları Genel Müdürlüğünün, Doğu Anadolu bölgesindeki bazı güzergahlarda yapacağı yeni yol yapım projeleriyle ilgili ihale çalışmaları başlatıldı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün yatırım programına aldığı ve ihale çalışmaları devam eden kesimlerde, üstlenici firmalar tarafından toprak tesviye, sanat yapıları ve üstyapı işleri yaptırılacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca bazı yollara ise asfalt mıcırı temini nakil işleri gerçekleştirilecek.

Diyarbakır ve Van bölge müdürlükleri tarafından bu yıl içinde ihale edilmesi planlanan kesimler arasında, Erciş-Muradiye, Ahlat-Adilcevaz-Adaksu, Çelebibağ-Örene köprüsü, Siverek-Hilvan devlet yolu, Bitlis-Tatvan ayrımı, Muş havaalanı yolu üst yapı işleri de bulunuyor.

Çatakköprü-Sason, Yukarıbağ kesimi toprak ıslahı, Bitlis-Baykan yolu inşaat işleri, Gevaş ayrımı-Bitlis il sınırı toprak tesviye işleri ile Van ili sınırı-Tatvan sanat yapıları ve yol yapım işleri de bu yıl içinde ihale edilmesi planlanan güzergahlar arasında yer alıyor.

Program kapsamında yer alan güzergahların önemli bölümünün ihaleleri Ekim ayı içinde yapılarak teklifler alınacak.