Doğu -Batı Kardeşlik Projesi'nde Bediüzzaman Said-i Nursî Ruhu

Bolu Gazeteciler Cemiyeti ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin 3 yıl önce hayata geçirdiği ‘Doğu- Batı Kardeşlik...

Bolu Gazeteciler Cemiyeti ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin 3 yıl önce hayata geçirdiği ‘Doğu- Batı Kardeşlik Köprüsü Projesi’ Bediüzzaman Said-i Nursî ruhu ile artarak devam ediyor.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nin 2009 yılında attığı kardeşlik tohumları filizlerini vermeye başladı. Her iki ilin belediyelerinin ‘kardeş belediye’ ilan edilmesi ile birlikte meyvelerini veren kardeşlik köprüsü, Üstat Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin ‘kardeşlik hukuku’ gözetilerek devam ediyor. Proje kapsamında Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı olan Üstad’ın doğduğu Nurs köyünü ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, köyde gerçekleştirilmesi düşünülen imar çalışmaları kapsamında elini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi. Her iki ildeki çiftçilerin, çeşitli meslek dallarının ve öğrencilerin değiş tokuş usulü ile ziyaretlerde ve incelemelerde bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Karşılıklı iletişim içerisinde bu çalışmaları sürdürüyoruz. Bolu’dan Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya bakıldığında, oradaki insanlar potansiyel PKK’lı gibi algılanıyordu. Doğudan Bolu’ya ve batı illerine bakıldığında burada ki insanlarda parasal olarak müthiş bir rahatlığa ulaşmış, bir eli yağda bir eli bağdaymış gibi algılanıyordu. Bunun böyle olmadığı ve karşılıklı olarak muazzam kötü ön yargılara sahip olunduğunu gördük. Bu ön yargıları yıkmaya çalışıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

"NURS KÖYÜNÜN ZİYARETGÂH BÖLÜMLERİNİ DÜZENLEYECEĞİZ"

Üstad’ın doğduğu köyü görmeyi çok arzuladığını söyleyen Bolu Belediye Başkanı, "Tek amacı İslam dininin yayılması, gerçek manada öğrenilmesi ve öğretilmesi olan Üstad zamanın hükümetlerince hep sürgüne gönderilmiştir. O sürgün yıllarında dahi talebe yetiştirmeye devam etmiştir. Hayatının her dönemi sıkıntılar içinde geçmiştir. Devlet bu büyük zatı öyle bir suçlu olarak algılamış ki şuan bile mezarının nerede olduğunu bilmiyoruz. Kendisini İslam’a adayan, ilim ve irfana verdiği önemle bugün milyonların gönlünde taht kuran Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarı bir an önce bulunmalıdır. Onu yüreğinde taşıyan milyonların yüreği ancak böyle rahata kavuşabilir. Normalleşme sürecine giren ülkemizde inşallah mezarını n yeri de tespit edilip açıklanır. Kış mevsiminde gittiğimiz için üstadın doğduğu evin yolu çamur içerisindeydi. Dar dik bayır yoluydu. Dünyaya ilmi ile ışık saçmış bir büyük zatın doğduğu toprakların biraz daha düzenli olması gerektiğini düşündük. İçimiz elvermedi ve çorbada tuzumuzun olması için kolları sıvadık. Zeytinburnu Belediye Başkanı ile görüştük. Ortaklaşa bir çalışma ile inşallah Nurs köyünün ziyaretgâh bölümlerini düzenleyeceğiz. Bunu bir sorumluluk olarak algılıyoruz. Bu güne kadar yapılmamış olmasını da eksiklik olarak görüyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz