Doğu Karadeniz Bölgesi’nde turizm konusunda önemli projeleri hayata geçiren Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), bölgenin sağlık turizmi alanında da yer edinmesi adına çalışmalara başladı.
Ortadoğu ülkeleri ve Kafkaslar’ı hedef kitle olarak belirleyen DOKA, Türkiye’nin 2023 yılında ki ‘2 milyon uluslararası hasta ve 20 milyar Dolar’ gelir elde etme hedefinden Doğu Karadeniz Bölgesi’nin pay alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarını da içine alacak çok yönlü bir çalışma yürütmek için saha çalışmalarına başlayarak ilk adımı attı.
Dünyada ve ülkemizde son yıllarda hızla yükselen bir trend olan sağlık turizminin aynı zamanda önemli bir alternatif turizm çeşidi olduğunu belirten DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, turizmin artık sadece eğlence ile sınırlı olmadığını, sağlık turizminin ülkeye kazandırdığı katma değerin, diğer turizm çeşitlerine göre 25 kat fazla olduğunu söyledi.
Trabzon’un coğrafi ve stratejik konumu, iklimi ve çevresinde 4 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 350 milyon insan potansiyeli ile önemli bir konumda olduğunun altını çizen Genel Sekreter Kaldırım, “Orta Doğu ve Kafkas ülkeleri ile son zamanlarda sağlanan vize muafiyetleri, sınırlarda sağlanan kolaylıklar, siyasi ve kültürel ilişkiler marifeti ile bu bölgelerden yöremize yapılan seyahatlerde önemli artış sağlandı. Biz de bu süreçte bölgemizi altyapısıyla, üst yapısıyla her yönden iyi hazırlarsak, sağlık alanında yapacağımız yatırımlarla ve çekeceğimiz yatırımcılarla sağlık turizmde de vazgeçilmez olacağımızdan şüphem yok” şeklinde konuştu.
Geçen yıl 4,5 milyon turist ağırlayan bölgenin, ileri teknoloji kullanan eğitimli insan gücü, yaylaları, kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile sağlık turizmi için gerekli alt yapıya sahip olduğunu kaydeden Genel Sekreter Kaldırım, Doğu Karadeniz’in sağlık turizminin parlayan yıldızı olması için bütün şartların uygun olduğunu söyledi. Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
“Trabzon sağlık sektöründe yapılabilecek her türlü özel yabancı yatırım için gerekli olanaklara hazır bir ildir. Kaplıca turizmi, ileri yaş ve spor turizmi açılarından olağanüstü avantajlı bir konumda olup her kesime hitap edebilecek niteliklere haizdir. Ülkelerinde bulunmayan doğa, iklim şartları nedeniyle ve kültürel benzerlik faktörleri de göz önünde bulundurulduğunda Trabzon, Ortadoğu ülkeleri içinde önemli bir sağlık ve termal turizm destinasyon merkezi olabilecek konumdadır. Trabzon, sağlık alanında gerek iklim şartları gerekse konumu itibariyle yaşlı bakımı ve rehabilitasyon merkezlerinin kurulması, işletilmesi ve bu alanda sağlık hizmetleri sunulmasında da önemli potansiyele sahiptir.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz