Doğu Karadeniz Yaylaları Ramazan Bayramı'nda Da Gözde

RİZE (AA) - MUHİTTİN SANDIKÇI - Doğu Karadeniz'de alternatif turizmin adresi yaylalar, son yıllarda tatilcilerin en gözde mekanları arasında yer alıyor.

Ayder Kaplıcaları Müdürü Serkan Kaya, yerin 200 metre altından sondajla çıkarılan kaplıca suyunun romatizma, kireçlenme ve cilt hastalıklarına iyi geldiğini belirterek, "Kaplıca suyunun içilebilir özelliği de var. İçildiği zaman sindirim sistemine, ülsere ve böbrek taşına iyi gelmektedir. Yer altından 55 derece olarak çıkan suyu, teknolojinin yardımıyla 43 dereceye indirip misafirlerimizin hizmetine sunuyoruz" dedi. Kaya, Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı kaplıcada ramazan nedeniyle biraz sakinlik olduğunu ifade ederek, "Ramazan ayı dışında günlük bin 500 kişiyi ağırlıyoruz. Kaplıcaya ayrıca hastanelerden sevkli olarak romatizma, kireçlenme ve fizik tedavi için hastalar da geliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: