Doğu Marmara Turizmi Arap Dünyasına Tanıtılacak

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Türkiye'de ilk defa düzenlenecek Ankara'daki (METEX) Ortadoğu Turizm Fuarı ve...

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Türkiye'de ilk defa düzenlenecek Ankara'daki (METEX) Ortadoğu Turizm Fuarı ve İşbirliği Zirvesine katılacak. MARKA'nın düzenlediği özel gezi ile turizm profesyonelleri Acenteler ve tur operatörlerine Doğu Marmara bölgesinin turizm potansiyeli yerinde gösterilecek.

MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, "Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden oluşan Doğu Marmara bölgesinde Marka Kent Stratejik Kalkınma Planı çerçevesinde 53 farklı türde turizm çeşidine yönelik ilgili kurumlarla koordinasyon halinde, turizm yatırımcılarına ve girişimcilerine özel tanıtım ve yatırım destek çalışmaları yaptıklarını belirterek 'Ortadoğu ve Arap ülkeleri ekseninde Türkiye'de ilk kez düzenlenecek profesyonel turizm fuarı METEX'e katılarak Doğu Marmara bölgesinin Ortadoğu Ülkelerine tanıtımını sağlayacağız. Arap dünyasından bölgemiz çok rağbet gördüğünü biliyoruz. METEX ile gelecek Arap turist sayısını en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

MARKA, Ankara ATO Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek METEX fuarında Birinci Hol A bloktaki 150 metrekarelik stantta tanıtım yapacak.

27-29 Mayıs tarihlerinde ise Bolu'dan başlayarak Yalova'ya kadar gerçekleştirilecek olan ve Ortadoğu ülkelerinden yaklaşık 100 turizm profesyoneline bölgenin doğal, tarihi ve turistik güzellikleri aktarılacak. Bilgilendirme programında Gerede Esentepe, Akçakoca, Gölyaka Efteni, Topuk Yaylası, Gölcük, Karacasu, Abant, Göynük , Taraklı, Alifuatpaşa, Sapanca, Kartepe, Sekapark, Karamürsel, Termal gibi Doğu Marmara'nın önemli yerleri bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz