Doğu Perinçek'in aracına tuzak kuruldu

İSTANBUL/ANKARA (ANKA)- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in makam aracının fren boruları, kimliği belirsiz kişilerce kesildi.

Perinçek, suikast girişimi olarak değerlendirilen olayın ardından, aracın sadece korumasız kaldığını ve gece 02.00'den sonra gerçekleştiğini ifade etti. Perinçek, yapacağı basın toplantısında bazı generallere karşı açığa çıkartılan suikast hazırlıklarını da açıklayacaklarını bildirdi.

Perinçek'in makam şoförü, geceleri İstanbul'daki parti merkezinde garajda korunan aracı, saat 02.00 sıralarında Balat'taki evinin önüne bıraktı. Sabah aracı çalıştıran şoför, frenlerin tutmadığını fark etti. Bunun üzerine araç, Perinçek'in koruma polisi ve avukatı eşliğinde tamircide incelendi ve tutanak tutuldu. Tutanakta, fren boruların, aracın altına girilerek koparıldığının belirlendiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

ANKA'nın sorularını yanıtlayan Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezi'nde yapılacak basın toplantısıyla olayın ayrıntılarının aktarılacağını, toplantıda bazı generallere yönelik suikast hazırlıkları olduğuna dair bilgiler de sunulacağını kaydetti. "Suikast girişimi sırf bizimle ilgili değil" diyen Perinçek, faillerin sıkı biçimde aracı takip ettiklerinin anlaşıldığını söyledi.