Doğu Ve Güneydoğu'ya "Nefes Aldıran Kredi"

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki esnaf ve iş adamlarına "Nefes aldıran kredi" verecek.

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki esnaf ve iş adamlarına "Nefes aldıran kredi" verecek.

Türk Ekonomi Bankası ile Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki esnaf ve iş adamlarına düşük faizli kredi verilmesini sağlayacak "Nefes aldıran kredi" protokolü imzalandı.

Diyarbakır'da düzenlenen imza töreninde konuşan DOGÜNSİFED Başkan Vekili Şahismail Bedirhanoğlu, bölgedeki iş adamları ile esnafın krediye erişimde çok büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, bu sıkıntının bölgeye yatırım yapılmasını olumsuz etkilediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Çeşitli nedenlerle bazı dönemlerde yüksek faizli dahi olsa krediye erişemediklerini bildiren Bedirhanoğlu, "Türk Ekonomi Bankası ile imzalayacakları protokol uyarınca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki esnaf ve şirketlere 3 ay ödemesiz 36 ay vadeli kredi verilecek. Bu kredi, adı gibi bölgedeki esnaf ve şirketlere nefes aldıracak" dedi.

Türk Ekonomi Bankası Diyarbakır Şube Müdürü Hülya Şirvanlıoğlu ise, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki esnaf ve iş adamlarına "Nefes aldıran kredi" adı altında 500 bin liraya kadar 0,85 faiz oranlı kredi vereceklerini ifade ederek, "Kullandıracağımız 3 ay ödemesiz 36 ay vadeli kredi, bölgede sezonun en durgun dönemi olan bu mevsimde esnaf ve şirketlere büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Daha sonra Bedirhanoğlu ile Şirvanlıoğlu kredi protokolünü imzaladı.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: