Doğubayazıt esnafı artan hırsızlık olaylarını protesto etti

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir grup esnaf, son günlerde artan hırsızlık olaylarını kaymakamlık önünde protesto etti....

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir grup esnaf, son günlerde artan hırsızlık olaylarını kaymakamlık önünde protesto etti.
Hükümet Konağı önünde toplanan esnaflar adına açıklama yapan Ercan Eryılmaz, özellikle son zamanlarda artan hırsızlık vakalarından dolayı ilçe sakinlerinin huzurunun kalmadığını söyledi.
Hırsızlık olaylarından dolayı ilçede bir korku ve panik havasını olduğunu kaydeden Eryılmaz, gözaltına alınan hırsızların suçlarının adi suç olarak değerlendirilmesiyle tekrar dışarı salınmasının vatandaşı mağdur ettiğini belirtti.
Eryılmaz, yakalanan hırsızlara verilen cezaların daha sert ve caydırıcı olmasını beklediklerini dile getirdi.
Açıklamanın ardından grup sorunlarını dile getirmek için Kaymakam Hüseyin Yılmaz ile görüşmek istedi. Yetkililer tarafından bilgilendirilen gruba Kaymakam Yılmaz'ın toplantıda olduğu ve ancak saat 14.30’da kendilerine randevu verdiğini belirtmeleri üzerine, gruptaki bazı kişiler bu duruma tepki gösterdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Hüseyin Yılmaz, devletin her zaman kendi vatandaşının can ve mal güvenliği için var olduğunu, hırsızlıkla olaylarıyla ilgili kolluk kuvvetlerinin de çok hassas ve titiz çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
Kaymakam Yılmaz, bazı art niyetli insanların vatandaşların huzurundan rahatsızlık olduklarını ve bundan dolayı kolluk kuvvetlerinin hırsızlarla işbirliği içinde olduğuna dair mesnetsiz şehir efsaneleri yaydıklarını bunu da esefle kınadıklarını ifade etti.
Hırsızlık olaylarında öncelikle vatandaşın kendi güvenliğini almasının son derece önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Özellikle esnafın çağın verdiği teknolojik kamera, alarm ve otomatik kepenek vs. gibi imkanlardan faydalanarak önlem alması gerekmektedir. Buna rağmen yapılan olaylarda kolluk kuvvetlerimizin deneyimli personelleri ve hassasiyetleriyle her zaman vatandaşımızın yanında olacağız.”
Kendisiyle görüşmek için gelen grubu kabul etmediğine ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu dile getiren Yılmaz, kapısının vatandaşlara 24 saat açık olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz