Doğubayazıt savcısının katiline yardım ettiği gerekçesiyle 5 kişi tutuklandı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde savcı Hakan Kılıç'ın öldürülmesi olayına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 11 kişi...

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde savcı Hakan Kılıç'ın öldürülmesi olayına yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle 11 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 5'i tutuklandı, 3'ü serbest kaldı. Diğer 3 kişi ifade vermeye devam ediyor.

Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012'de silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ağrı Emniyet Müdürlüğü, saldırının organize bir şekilde yapıldığını tespit etti. Olaya karışanların yakalanması için 25 Mart'ta, Doğubayazıt ilçesinde, 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi, 11 şüpheli gözaltına alındı. Eş zamanlı operasyonda bir adet pompalı tüfek, bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet harddisk ve 15 adet cep telefonu ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan zanlılar, Doğubayazıt Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından hakim karşısına çıkarılan zanlılardan H.Y., B.Ç., A.Ç., A.Ö. ve R.Ü. adlı 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.D., H.T. ve A.B. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer 3 kişinin sorgusuna Doğubayazıt Adliyesi'nde devam ediliyor.

Savcı Kılıç'a yönelik saldırıyı gerçekleştirdikten sonra olay yerinden kaçarken güvenlik kamerasına yakalanan Barış Batur'un, yakalanan 11 kişi arasında bulunmadığı açıklandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: