Doğu'da 1788 Köy Yolu Kapalı (4)

ERZİNCAN-SİVAS KARAYOLUNDA ULAŞIM DURDU Etkili olan kar ve tipi nedeniyle doğu ile batıyı birbirine bağlayan Erzincan- Sivas karayolu Kızıldağ Geçidi'nde ulaşıma kapandı.

ERZİNCAN-SİVAS KARAYOLUNDA ULAŞIM DURDU
Etkili olan kar ve tipi nedeniyle doğu ile batıyı birbirine bağlayan Erzincan- Sivas karayolu Kızıldağ Geçidi'nde ulaşıma kapandı. Erzincan- Sivas karayolunun 30'uncu kilometresinde olan Sakaltutan Geçidi'nde de ulaşım sık sık durma noktasına geliyor. Sakaltutan ve Kızıldağ Geçidi'nde çok sayıda TIR ve kamyon yolda kaldı. Yaklaşık 24 saatten bu yana ulaşımın aksadığı Erzincan- Sivas karayolunun Kızıldağ Geçidi'nin de tamamen kapanması üzerine Ankara yönüne gitmek isteyenlere 'Dere yolu' olarak bilinen Refahiye, Şuşehri ve Tokat üzerinden izin veriliyor. Ayrıca, Erzincan'dan Kelkit üzeri Karadeniz'e açılan karayolunda Pösge Dağı geçit vermiyor.
Trafik polisleri, Erzincan'dan Sivas ve Gümüşhane yönlerine gidecek taşıtlara izin vermiyor. Yola çıkmakta endişeli olan TIR ve kamyon sürücüleri, dinlenme istasyonlarında kar ve tipinin durmasını bekliyor.
ERZİNCAN'DA TATİL UZADI
Erzincan ve ilçelerinde bugün başlayan ilk ve orta dereceli okullardaki tatil bir gün daha uzatıldı. Ayrıca tipi ve kar yağışı yüzünden yollarda mahsur kalan sürücüler ile yolculara Türk Kızılayı Erzincan Şubesi kumanya dağıtıldı. Türk Kızılayı Erzincan Şube Başkanı Ferit Bayata bir ay önceden hazırlık yaptıklarını belirterek "Erzincan'ın Sakaltutan Geçidi'nde sürücü ve yolculara 200 kumanya dağıttık" diye konuştu.
Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN,

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz