Doğu'da gök gürültülü sağanak yağış

ANKARA (ANKA)- Yurdun doğu kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, yurdun güney ve doğu kesimlerinin yarın (Perşembe) doğu Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem etkisine girmesi bekleniyor. Bu nedenle yurdun güney ve doğu bölgelerinin hafta başına kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimlerinde, Cuma günü doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu bölgelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

İç Anadolu'nun doğusu Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile doğu ve güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış miktarlarının normalin üzerinde kaydedildiği bildirildi. Ayrıca, sıcaklık artışına bağlı olarak dağlık kesimlerde meydana gelen kar erimeleri, toprağın suya doymuş olması, bölgedeki eğimli arazi yapısı su baskını ve sel tehlikesini artırıyor.

Meteoroloji, hafta başına kadar bölgede devam etmesi beklenen etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek ani sel, taşkın, su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşları uyardı.