Doğu'da Kayak Keyfi

Sarıkamış ilçesindeki Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Bayraktepe Kayak Merkezi'ne kayakseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Sarıkamış ilçesindeki Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Bayraktepe Kayak Merkezi'ne kayakseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Kar kalınlığının 180 santimetreye ulaştığı kayak pistlerinde yerli ve yabancı turistler kayağın keyfini doyasıya yaşıyor. Bazı turistler ise kar üzerinde atlı kızaklarla gezmeyi tercih ediyor.

Kayak merkezinde hizmet veren otellerdeki doluluk oranı Çamkar Otel'de yüzde 90, Toprak Otel'de yüzde 85, Kar Otel'de yüzde 75, Alpina konaklarında ise yüzde 70 olduğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Çamkar Otel Genel Müdürü Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona çok iyi bir başlangıç yaptıklarını, otelde yüzde 90 oranında doluluk olduğunu belirterek, "Otellerde hem yerli hem yabancı turist mevcut. Polonyalı, Rus misafirler, bu bölgeyi bilen, kar kalitesini bilen misafirler. Bu bölgeyi tercih ediyorlar. İç turizmde de Ankara, İstanbul, İzmir'den buraya gelip tatilini yapıp, kayak keyfini yaşayan çok kişi var" diye konuştu.

Muhabir: Hüseyin Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: