Doğu'da Kayak Keyfi

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 104, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 150 santimetre olarak ölçüldü.

Doğu'daki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Palandöken'de 104, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 150 santimetre olarak ölçüldü.

Kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşan Palandöken'de, Polonya, İran gibi ülkelerden gelen turistler kayak, snowboard yaparak, kızak kaymanın keyfini yaşıyor.

Bölgede havanın ısınmasına rağmen yerli ve yabancı turistler, 3 bin 125 rakımlı Palandöken Dağı'nda kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranlarının iyi seviyede olduğu, Palandöken'deki pist ve liftlerin açık olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Polat Otel Ön Büro Müdürü Ahmet Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, artık kayak sezonunun sonuna doğru yaklaştıklarını söyledi.

Havanın ısınmaya başladığını anımsatan Baykal, "Rüzgar dolasıyla kar hızlı bir şekilde eriyor. Ancak buna rağmen kar kalınlığı tesislerde istenilen seviyede. Hala yoğun rezervasyonlar alıyoruz. Özellikle 21 Mart için İran'dan talepler var" diye konuştu.

-Bayraktepe Kayak Merkezi-

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı turistler, sarıçam ormanları arasında kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Kar kalınlığı 150 santimetre olarak ölçülen Bayraktepe'de, pist ve liftlerin açık, otellerdeki doluluk oranlarının ise yüzde 90 civarında olduğu ifade edildi.

Kayak merkezinde faaliyet gösteren Çamkara Oteli Genel Müdürü Murat Demir, kayak sezonunun devam ettiğini belirterek, "Havanın ısınması ve lodosun etkisiyle 1. etap pistlerde hafif erime görülüyor. Ancak 2. etap pistler, kayak için ideal durumda" dedi.

Reklam
Reklam

Misafirlerin genellikle 2. etap ve Karanlık Dere mevkisindeki pistleri tercih ettiğine dikkati çeken Demir, kayak tutkunlarının güzel vakit geçirdiğini söyledi.

Muhabir: Ayşe Yıldız - Hüseyin Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: