Doğu'da Kış

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta, yolları ulaşıma kapalı olan 239 köyde, ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta, yolları ulaşıma kapalı olan 239 köyde, ekiplerin yol açma çalışmaları sürüyor.

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte geçen hafta etkili olan kar yağışı nedeniyle, halen 29 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

İl Özel İdaresi ekiplerince, yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde başlatılan çalışmaların aralıksız devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, çalışmaların özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim birimlerinde güçlükle sürdürüldüğü ifade edildi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Van-Bahçesaray yollarında halen ulaşım sağlanamadığını, bu bölgede çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağını belirten Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van genelinde havanın çok bulutlu aralıklı yağmurla karışık kar yağışlı, Bitlis, Muş ve Hakkari'de ise çok bulutlu, zaman zaman etkili kar yağışı olarak beklendiğini kaydetti.

Yetkililer, yaşanabilecek çığ olaylarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

-Bitlis, Muş, Hakkari-

Halen 51 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Bitlis ile 121 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muş ve 38 köy yolunun kapalı olduğu Hakkari'de de yolların açılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattığı çalışmalar sürüyor.

Muhabir: Ekip / Necat Hasar / Berin Arslan Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: