Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 297 köye ulaşım sağlanamıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 297 köye ulaşım sağlanamıyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden alçak basınç sisteminin etkisi altına giren bölgede kar yığışı etkili olacak.

Erzurum'da 259, Ağrı'da 36, Kars'ta 2, toplam 297 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Erzurum'da son 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 9 hasta, İl Özel İdaresi ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezi'nde 106, Ağrı'da 54, Ardahan'da 30, Erzurum'da 33, Kars'ta 15, Erzincan'da 3 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları, Ağrı'da sıfırın altında 4, Erzurum ve Kars'ta sıfırın altında 3, Ardahan'da sıfırın altında 2, Erzincan'da 0, Iğdır'da ise 5 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Iğdır'da 16, Ağrı'da 7, Ardahan'da 6, Erzincan'da 5, Erzurum'da 4, Kars'ta 3 derece olması bekleniyor.

Bölgede, çok bulutlu aralıklarla kar yağışı etkili olacak.

Muhabir: Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: