Doğu'da Kış

VAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van'da 11, Muş'ta 4, Bitlis'te 15 ve Hakkari'de 1 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Bitlis, Muş, Hakkari Bir haftadan bu yana devam eden yol açma çalışmalarının ardından halen 15 köyle ulaşımın sağlanamadığı Bitlis'te, ekiplerin çalışmaları sürüyor. Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı kentte, vatandaşların don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildiren yetkililer, uzun yola çıkacak sürücüleri de araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları yönünde uyardı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 4 köyle ulaşım sağlanamayan Muş'ta da karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise il genelinde 1 köy ve 8 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirilerek, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: