Doğu'da Kış

BİTLİS (AA) - Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar mevsimi yaşanırken, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 110 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Türkiye'nin birçok bölgesinde bahar mevsimi yaşanırken, Bitlis ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 110 köyle ulaşım sağlanamıyor. Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte geceden bu yana etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 42 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışma başlattığı bildirilen açıklamada, acil durumlar için de ekiplerin hazır bekletildiği kaydedildi. Bitlis Belediyesi ve karayolları ekipleri de gerek kent merkezinde gerek Van-Bitlis, Bitlis-Diyarbakır karayolunda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı ve tipinin yaşamı olumsuz etkilediği Bitlis'te, uzun bir aradan sonra güne kar yağışıyla uyanan vatandaşlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi. Muş'ta sabah erken saatlerden etkili olan kar yağışı nedeniyle 68 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin acil olan bölgelerde karla mücadele çalışmasına başladığını bildirerek, "Yüksek kesimlerde fırtına ve tipi etkili olduğu için ulaşıma açtığımız yollar yeniden kapanıyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilere dayanarak acil durumlara göre çalışma yapıyoruz. Gerek merkezde gerekse ilçelerde 65 kişilik ekip ve 30 iş makinesiyle görev yapıyoruz" dedi. Kent merkezindeki ana arterlerde kar küreme çalışması başlattıklarını belirten Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt ise kar yağışının durmasıyla ara arterler ile mahallelerde de çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: