Doğu'da sağlık çilesi bitmiyor

KARS (İHA) - Kars'ta buzla kaplı tezek yığınının üzerine düşmesi sonucu ayakları kırılan kadın, Kars Devlet Hastanesi'nde ortopedi uzmanı olmadığı için Erzurum'a gönderildi.

Olay, Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Okçuoğlu Köyü'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tezek almak içine girdiği buzla kaplı tezek yığınının altında kalan Birgül Aktepe'nin (48) ayakları kırıldı. Eşi Fikret Aktepe tarafından Kars Devlet Hastanesi'ne getirilen kadına burada ilk müdahale yapıldı ve ayakları alçıya alındı. Ortopedi uzmanının 2 ay önce tayininin çıkması nedeniyle müdahalenin yapılamadığı acılar içinde kıvranan kadın, Erzurum Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Karlı ve buzlu yollarda 3 saat süren yolculuğa eşinin nasıl dayanacağını bilmediğini söyleyen Fikret Aktepe, Kars Devlet Hastanesi'nde ortopedi uzmanı olmayışına büyük tepki göstererek, "Eğer burada ortopedi uzmanı olsaydı, hem eşim bu kadar acı çekmeyecekti hem de ben zor duruma düşmeyecektim. Bir kırık bile Erzurum'a sevk ediliyor. Olmaz böyle şey" dedi.