Doğu'da Sıcaklık Azalıyor, Batıda Değişmeyecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre sıcaklıklar, Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 8 ila...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre sıcaklıklar, Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 8 ila 14 derece olmak üzere doğu bölgelerde azalacak. Batıda ise önemli bir değişiklik olmayacak. Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı Orta ve Doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'da 8 ila 14 derece olmak üzere doğu bölgelerde azalacağı, batıda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Reklam
Reklam

Rüzgarın, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güney ve güneybatı, zamanla Marmara'da güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışların, Osmaniye, Hatay, Adana'nın doğu kıyı ilçeleri, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Rüzgarın, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Doğu Anadolu'nun doğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağışlar vb.) ilgilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz