Doğu'da soğuk hava etkisini kaybediyor

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya üzerinden gelen soğuk hava etkisini azaltırken, yumuşayan havayla birlikte çatılardan düşen kar kütleleri yayalar için büyük tehlike oluşturuyor.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere 10 derece ile Iğdır'da yaşandı. Bölgedeki diğer illerde ise hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 4, Erzincan'da eksi 1, Ağrı'da eksi 3, Kars'ta eksi 9, Ardahan'da eksi 3 ve Bayburt'ta eksi 2 derece olarak ölçüldü. Günün beklenen sıcaklık değerleri de; Erzurum'da 1, Erzincan'da 3, Ağrı'da 1, Kars'ta 0, Ardahan'da 2, Iğdır'da eksi 2 ve Bayburt'ta 2 derece olarak kaydedildi.

Reklam
Reklam

Etkisini azaltan soğuk havayla birlikte çatılarda oluşan kar ve buz kütleleri yayalar için tehlike oluşturuyor. Özellikle bugünlerde çatı diplerinde yürünmemesi ve oluşan uzun buz sarkıtlarının da kırılması için itfaiye ekiplerine haber verilmesi gerektiğini belirten yetkililer otomobillerini park eden vatandaşların da bu hususlara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladılar. Öte yandan kar ve tipinin de azalması sonrasında Erzurum genelinde kapalı köy yollarının açılmasına hız verildi.

Erzurum'un Çat ilçesinde 1, İspir'de 4, Karayazı'da 14, Köprüköy'de 2, Pasinler'de 2, Pazaryolu'nda 2, Şenkaya'da 1, Tekman'da 15 ve Tortum'da 4 olmak üzere toplam 45 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyorlar.