Doğu'dan Trakya'ya hayvan sevki şartlara bağlandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et deposu olarak bilinen Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden batıya,...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et deposu olarak bilinen Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden batıya, canlı hayvan sevkleri için yerine getirilmesi gereken bazı şartları belirledi. Buna göre Trakya’ya sevk edilecek hayvanlar yetkili veterinerler tarafından kontrol edilecek. Sevk edilecek hayvanlar 30 gün önceden karantinaya alınacak.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Malatya İl Müdürü Hamit Aygül, bölgeden İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Trakya'ya yapılacak canlı hayvan sevklerinde yerine getirilmesi gereken bazı şartlar bulunduğunu söyledi. Söz konusu şartların yerine getirilmesi halinde canlı hayvan sevklerine izin verileceğini aktaran Aygül, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün 20.07.2011 tarih ve 27774 sayılı yazıları doğrultusunda, İlimizde büyükbaş hayvancılık yapan ve Trakya bölgesine hayvan sevki yapmak isteyenlerin bu konuda bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur" dedi.
Hayvan sevklerinde dikkat edilecek şöyle: “Trakya'ya hayvan sevkleri sadece yetkili resmi veteriner hekimlerce yapılacak. Yetiştiriciler sevk tarihinden en az 4 ay öncesinde İl/İlçe Müdürlüklerine müracaatta bulunacaklar. Sevk edilecek hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş ya da işletmede en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olacak. İşletmenin 10 km çevresinde en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olacak. Sevk edilecek hayvanlar sevk öncesi 30 gün süre ile karantina altına alınacak. Karantina süresi sonunda şap virüsü yönünden probang numunesi ve serolojik olarak teste tabi tutulacak ve sonuçları negatif olarak bulunacak. Hayvanlar bulundukları işletmeden yüklemenin yapılacağı yere nakledilirken şap hastalığına maruz kalmamış olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz