Doğulu Iş Adamları: 70 Yıllık IMF Borcu Bitti, Sıra Terörde

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Osman Dolar, Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelerin...

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) Başkanı Osman Dolar, Türkiye’de yaşanan ekonomik gelişmelerin sürdürülebilir olması için bütün toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

DASİDEF Başkanı Osman Dolar, yaptığı açıklamada, 11 Mayıs’ta Hatay Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırının Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen şer odakları tarafından organize edildiğini ifade etti. Dolar, “Türkiye’den rahatsız olan karanlık odakları kınıyoruz.” dedi. Türkiye’nin Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borcunun son taksidinin ödeniyor olmasını ekonomik gelişmenin en açık örneği olarak değerlendirerek, 70 yıllık borç gibi terörün de biteceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Dolar, “Bugün 70 yıldır borçlu olduğumuz IMF’ye borcumuzun son taksidi olan 424 milyon doları ödemenin haklı gururunu yaşamaya hazırlanırken, hain bir saldırı sonucu Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlama ile ciğerlerimiz yandı. 70 yıldır terör belası ile uğraşan bu ülke barış ve huzur ortamı sağlanırsa Orta Doğu'ya barış ve huzuru da getiren ülke olacaktır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de huzur ortamından rahatsız olan karanlık odakların varlığına değinen Dolar, “Her şeye rağmen barış ve huzur ortamını devam ettirmeli. Bu konuda bizlere ne düşüyorsa yapmalıyız. Huzurdan yana olan sivil toplum kuruluşlarının sağduyulu hareket etmesi gerekiyor. Ülkemizdeki barış, huzur ve istikrar, güçlü bir ekonomiye giden yolda çok önemli. Yıllardır borç batağında olan ülkemizde bugün IMF’ye olan son borcumuz da elhamdulillah ödendi. Avrupa'da yaşanan ekonomik krize rağmen ülkemiz hızla güçlenen bir ekonomiye sahip, bunun en önemli sebebi ülkemizdeki barış, huzur ve istikrardır.” dedi.

Reklam
Reklam

Dönemin oldukça hassas olduğuna da vurgu yapan Dolar, “Böyle hassas dönemde huzurumuzu kaçırmaya, istikrarımızı bozmaya yönelik hain faaliyetler karşısında duyarlılık gösterip, ülkemizin bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla sahip çıkarak karanlık odaklara en güzel cevabı vermeliyiz.” ifadelerine kullandı.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarıyı nefretle kınadıklarını açıklayan Dolar, şöyle devam etti: “Bu saldırıda 50 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve çok sayıda vatandaşımızın da yaralanmasından derin üzüntü duyduk. Masum insanlara yönelik yapılan bu saldırı terörizmin kirli yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Bu tür saldırılarla ülkemizin istikrarına, birlik ve beraberliğine darbe vurulmaya çalışılmaktadır. Millet olarak, bu tür hain saldırılar karşısında daha fazla duyarlı olmalı, ülkemizin bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız.”

Terörden en çok etkilenen bölgelerden olan Doğu Anadolu’daki sivil toplum kuruluşlarını ortak hareket etmeye davet eden DASİDEF Başkanı Osman Dolar, tahriklere karşı kitlelerin sağduyulu olması gerektiğini yineledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: