Doğum Günü Hediyesi, Böbrek Nakli Oldu

Erzurum'da doğum gününde böbrek nakli olan kız çocuğu, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Erzurum'da doğum gününde böbrek nakli olan kız çocuğu, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Erzurum'da yaklaşık 7 yıldır böbrek hastası olan Demet Yılmaz (15), Ankara ve Erzurum'da yaklaşık 2 yıl diyaliz tedavisi gördükten sonra, Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim ve Uygulama Merkezi'nde kadavradan yapılan böbrek nakliyle yeniden sağlığına kavuştu.

Doğum gününde nakil olan Demet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazım Yurdalan İlköğretim Okulu'nda 7'nci sınıfta okuduğunu belirterek, böbrek hastası olduğu için çok sıkıntı çektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bazen rapor alarak okula gidemediğini ifade eden Yılmaz, "Hastayken rahat değildim. Arkadaşlarım oyun oynarken ben evdeydim, oyun bile oynayamıyordum. Okulda derslerimden geri kalıyordum. Arkadaşlarımı gördüğüm zaman üzülüyordum" dedi.

Yapılan böbrek nakli sayesinde yeniden sağlığına kavuştuğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bana böbrek nakli yapıldıktan sonra yeniden doğmuş gibi oldum. Artık ben de arkadaşlarımla oynayabileceğim, okula rahatça gidebileceğim. Derslerimden geri kalmayacağım. Doğum günümde nakil yaptılar. Benim için büyük bir hediye oldu. Doğum günümde aldığım en güzel hediyeydi. Çok mutluydum, hatta o gün gözyaşlarımı tutamadım. Artık tam sağlığıma kavuştum."

Anne Selma Yılmaz da kızının doğum gününde yeniden doğduğunu belirterek, "Hastaneye geldik. Bizim gibi kaç kişi böbrek nakli için sıra bekliyordu. Ama böbrek Demet'e uygundu. Çok şükür sağlığına kavuştu. Kızıma doğum gününde en büyük hediye, böbrek nakli oldu. Çok mutlu oldum. Allah Demet'i o gün yeniden dünyaya vermiş gibi oldu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"Demet yeniden hayata tutundu"-

Baba Ali Can Yılmaz ise yaklaşık 7 yıl önce gribal enfeksiyon şikayetiyle hastaneye gittiklerini, yapılan muayenede kızlarının böbrek hastası olduğunu öğrendiklerini belirterek, muayene sonrası böbrek fonksiyonlarının yüksek olduğunu, İstanbul'a sevk edildiğini anımsattı.

Kızının 2 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü dile getiren Yılmaz, "Kızım, yaklaşık 28 gün Ankara'da tedavi gördü. Orada periton cihazı uygulandı. 2 yıldır diyalize giriyordu. Aylık kontrollere Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde devam ettik. Demet'i, 1.5 yıl önce böbrek nakli için kadavradan sıraya yazdırdık" dedi.

Kadavradan böbrek nakli konusunda ümitsiz olduklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bir gün hocalarımız bizi telefonla aradı, Demet'e kadavradan uygun bir böbreğin bulunduğunu söyledi. Demet'i alıp, hemen hastaneye gittik. İki hasta daha vardı, ama böbrek Demet'e uydu. Organ Nakli Merkezi'nde yapılan nakille, Demet yeniden hayata tutundu. Nakil 20 Eylül'de yapıldı. O gün Demet'in doğum günüydü. Doğum gününde böbreğin bulunması, hem kızım için hem bizim için çok önemli ve anlamlı bir hediye oldu. Organ bağışı yapan aileye de minnettarız."

Reklam
Reklam

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bülent Aydınlı da son 1 yıl içerisinde 29 böbrek, 25 karaciğer nakli yaptıklarını belirterek, "Nakil yaptığımız kişiler arasında ilginç yaşam öyküleri olanlarda vardı. Örneğin böbrek nakli yaptığımız Demet'in o gün doğum günüydü. Şimdi sağlığına yeniden kavuştu" dedi.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: