Doğum günü hediyesi sahte ehliyet

Adana'da para karşılığında sahte diploma ve sahte belge düzenleyip Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı'nda da yine sahte belgeyle yerine başkasını sınava soktukları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 kişi adliyeye sevk edildi. Bazı kişilerin de çeteden sevgililerine ehliyet alıp hediye ettikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, geçtiğimiz aylarda yapılan sürücü kursu sınavlarında gerçekleştirdiği "Joker" operasyonunun ardından ehliyet çetesine yönelik düzenlediği "Radar" operasyonunda gözaltına aldığı zanlılar, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Aralarında sürücü kursu yönetici ve çalışanlarının yanı sıra okul yöneticilerinin de bulunduğu zanlıların, okuma-yazması dahi olmayanların yanı sıra yurt dışında oturan kişilere dahi bin ile 2 bin dolar karşılığında sahte diploma düzenleyip sürücü kursu sınavlarında da yerine yine sahte belgeyle "joker" olarak tabir edilen başka şahısları soktukları tespit edildi.

Reklam
Reklam

Yapılan son 2 sınavda toplam 402 kişiye sahte evrak ve "joker" aracılığıyla ehliyet kazandırdıkları tespit edilen çeteye ayrıca bazı kişilerin de sevgililerine ehliyet alıp hediye ettikleri öğrenildi.

Şahısların iş yerlerinde yapılan aramada, 2 adet bilgisayar, bir adet tabanca, sahte olduğu tespit edilen doktor ve milli eğitim müdürlüğü kaşeleri, çok sayıda sahte Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı giriş belgesi, nüfus cüzdanları, fotoğraflarla sahte diploma ele geçirildi.

Öte yandan, çete üyelerinden sahte evraklarla ehliyet aldıkları tespit edilen şahısların ehliyetlerine şerh konulduğu ve yakalandığı takdirde işlem yapılacağı bildirildi.