Doğum gününde öldü, organları 4 kişiye hayat verecek

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 kişiye hayat verecek.

Alınan bilgiyr göre, Gaziantep'te kaldırımda yürürken düşüp beyin travması geçiren ve 4 gün boyunca yaşam savaşı veren İbrahim Kaya'nın doğum günü olan 1 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşti. Doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki İbrahim Kaya'nın organları, ailesinin onayıyla bağışlandı.

Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi Başhekimi Muhittin Aksoy ile görevli doktor Murat Ercişli'nin girişimleriye ailenin organ bağışını kabul etmesi üzerine Ankara ve Adana'dan ilgili ekipler Gaziantep'e geldi. 1 Şubat 1960'ta doğan ve doğum gününde beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Kaya'nın kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden bir ekip tarafından 2 saat süren operasyonla alındı.

Reklam
Reklam

Ankara'dan gelin ekibe başkanlık eden Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik, kalbi almak için özel uçakla Gaziantep'e geldiklerini belirterek, "Geçen yıl Mayıs ayından bu yana takip ettiğimiz kalp yetmezliği olan 47 yaşında bir hastamız var. Nurettin Nazlıgül isimli hastamıza daha önce kalp pili takmıştık ancak çok sık devreye girdiği için kısa sürede pil ömrünü tamamladı. Yaklaşık 15 gündür yoğun bakımda yatan hastamızın sürekli olarak elektirikli şokla kalbi çalıştırılıyor. Acil kalp çağırısında bulunduktan sonra burada beyin ölümü gerçekleşmiş bir vatandaş olduğu bildirildi. Ailenin de iznini alarak buraya özel bir uçakla gelerek kalbi alıyoruz. Çukurova Üniversitesi'nden karaciğer ve böbreği alacak olan ekiple ortak bir ameliyat yapıyoruz" diye konuştu.

Doç. Dr. Mehmet Ali Özatik başkanlığındaki ekip, Gaziantep Devlet Hastanesi ameliyathanesinde gerçekleştirdiği operasyonla alınan kalbi, ambulansla Gaziantep Havaalanı'na, oradan da özel uçakla Ankara'ya götürdü.

Evli ve 2 çocuk babası İbrahim Kaya'nın böbrekleri ve karaciğeri de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'nden bir ekip tarafından alındı. Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haluk Demiryürek, beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Kaya'nın karaciğer ve böbreğini başarılı bir operasyonla aldıklarını belirterek, "Hastanemizde bulunan 3 ayrı hastamıza takılacak olan organları başarılı bir operasyonla aldık. Çok hızlı bir şekilde Adana'ya giderek hastalarımıza bu organları nakledeceğiz" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam