Doğum ve hamilelikle ilgili bilinen ama anlatılmayan gerçekler

Hamilelik sırasında ve doğum sonrasında sıkça yaşanan ancak tecrübeli kişilerin pek de dile getirmediği noktaları sizler için hazırladık.

Hamilelik her kadın için mükemmel bir deneyimdir. Bir süre sonra bebeğinizi kucağınıza almak fikri bile bir kadının tadabileceği en güzel duygulardan biridir. Size bu şekilde mükemmel duygular tatdıran hamilelik ve doğum, sizde fiziksel ve duygusal bazı değişikliklere yol açacaktır. İşte hamilelikle ilgili anlatılmayan gerçekler...

  1. Çatlaklarınız olacak

Eğer genetik olarak mükemmel bir cilde sahip değilseniz, kalçalarınızda, karın bölgenizde mutlaka çatlaklar oluşacak. Çoğu zaman kakao yağı ile çatlayan bölgelerinizi ovmanın bir faydası olmayacaktır. Doğumdan hemen sonra ise göğüslerinizde çatlaklar meydana gelecek. Bu çatlaklarla mücadele etmek yerine onlarla birlikte yaşamayı öğrenmeniz gerekiyor.

Reklam
Reklam

  1. Doğumdan sonra gelen kan

Doğumdan sonra tuvalete gittiğiniz zaman gelen kan karşısında şaşırıp kalacaksınız. İnsan neredeyse kan kaybından gidiyor muyum? sorusunu kendisine soruyor. Ne denli büyük bir ped kullanırsanız kullanın kanamanın iç çamaşırınıza geçmesini önleyemiyorsunuz. Belki de bebek bezi koymak gerekir. Böylece bebeğinizle ortak bir paylaşıma ilk adımı atmış olursunuz.


  1. Öksürük ve hapşırmadan sonraki korku

Bebeğiniz aylarca sizin mesanenizin üzerinde oturur. Karnınız büyüdükçe mesaneye olan baskı da artar. Öyle bir noktaya gelirsiniz ki, bir öksürük ve hapşırma sorasında idrar kaçırırsınız. Doğal olarak bu durum birçok kadın için kabustur. Özellikle çalışıyorsanız, işlerinde hapşırmak, fazla gülmek ve öksürmek kabustur.


  1. Vajinanız aynı olmayacak

Doğumlarda bebek önce başıyla çıktığı için vajinada yırtıklar meydana gelir. Bu yırtıklar dikilir. Ancak vajinanın görüntüsü artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır. Bu konuda da estetik ameliyatlar yapılıyor. Ayrıca vajinanın esneklediğini bir miktar kaybetmesi sebebiyle zaman zaman dışkı kaçırma da yaşanabiliyor. Bunu önlemek için her zaman bacak bacak üstüne atarak oturmanız gerekiyor.

Reklam
Reklam


  1. Emzirmek bazen kolay değildir

Bazı anneler bebeklerini, bebekler de anneleri kolay kabul ederler ve emzirme kolay bir şekilde yapılır. Bazen ise tam tersi olabilir. Ayrıca emzirmeden dolayı meme uçlarında kabuklaşma ve çatlaklar meydana gelir. Bu annelere büyük ısdırap verir. Bu durumda meme pompası en mükemmel alettir. Ancak ne olursa olsun, emziren kadınların göğüsleri lastik gibi olur. Eski diri ve sert görünümleri kesinlikle kalmaz.


  1. Bebekten sonra ilk seks

Bebek doğduktan en erken 6. hafta veya daha geç olabilir ilk seks yapılabilir. Kadının hafızasında doğumda yaşadıkları henüz tazedir. Ayrıca doğumun tüm zorluklarının ardından ikince kez hamile kalmaktan korkar. Bu durum sizin için bir kabusa dönüşüyorsa ve seks istediğinizi yok ediyorsa o zaman kesinlikle bir doktora başvurmanız gerekir.


  1. Doğum sonrası giysiler

Doğum sonrasında kadınlar hemen eski giysilerini giymek isterler. Bunu yapmak için en azından doğumun ardından 2 hafta geçmesini bekleyin. Aksi takdirde, karın bölgeniz halen toplamadığı için giysilerinizi giyemeyecek veya eskisi kadar iyi durmadığını görecek ve moraliniz bozulacaktır. En iyisi bir süre daha hamile giysilerinizi giymeye devam edin.

Reklam
Reklam


  1. Doğum sonrasında yorgun hissetme

Bazı kadınlar doğumun ardından kendilerini çok yorgun hissederler. Bu çok duyulmuş bir sendrom değildir. Ancak bazı kadınların doğum sonrasında yorgun hissetmelerinin normal olduğu belirtiliyor.


  1. Göğüslerin süt dolması

Göğüsleriniz süt dolduğunda kesinlikle dayanılmaz bir acı çekersiniz. Bunun için nereye giderseniz gidin süt sağma pompasını mutlaka yanınızda taşıyın.


  1. Siz uyurken göğüsleriniz

Emziren annelerin göğüsleri uyurken süt dolar. Bunun sonucunda yatak, çarşaf süt içinde kalır. Bunun biraz olsun önüne geçmek için göğüs pedleri kullanılabilir. Süt yağlı olduğu için bu lekeleri çıkarmak da kolay değildir. Gündüz de giysilerinizin leke olmaması için göğüs pedlerini her zaman kullanın.


  1. Duygusal dalgalanmalar ve uykusuzluk

Doğum sonrasında bazı kadınların depresyona girdiği bilinen bir gerçektir ve ciddi bir durumdur. Hastanede kaldığınız süre içinde mümkün olduğunca uyumaya çalışın. Eve geldiğinizde de çevrenizdeki yakınlarınızdan kesinlikle yardım alın. Bu kişiler bebeğinizle ilgilenirken, siz ihtiyacınız olan uykuyu almalısınız. Uyku bu dönemi depresyona girmeden atlatmanıza yardımcı olabilir.

Reklam
Reklam