Doğumevinde dezenfeksiyon çalışmaları

MANİSA (İHA) - Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde ortaya çıkan enfeksiyon vakasının ardından bugün dezenfeksiyon çalışmalarına başlandı. Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Osman Öztürk, bu akşam Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyonun Manisa'ya geleceğini ve inceleme yapacağını söyledi.

Manisa'da 2 bebeğin ölümünün ardından Manisa ve İzmir'deki çeşitli hastanelerde 14 bebeğin tedavileri sürerken, bebeklerden 3'nün sağlık durumları ciddiyetini koruyor. Bebek ölümlerinin nedenleri konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmazken, doğumevinde sabah dezenfeksiyon çalışmalarına başlandı. Enfeksiyon ihtimaline karşı geçici olarak kapatılan ameliyathane ve doğumhane servisleri başta olmak üzere hastanenin tüm bölümlerinde temizlik yapılıyor.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Osman Öztürk, doğumevi poliklinik hizmetlerinin hastane binası karşısında bulunan Aile Planlaması bölümünde verildiğini, doğum ve acil müdahale gereken hastaların ise Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini açıkladı. Doğumevinin her yerinden dün ve bugün ayrı ayrı kültür örnekleri alındığını kaydeden Öztürk, "Şu an hastanemizde sadece yer temizliği yapılmaktadır. Bugün akşam saatlerinde Sağlık Bakanlığı Komisyonu inceleme yapmak üzere Manisa'ya gelecek. İncelemelerinin ardından dezenfekte çalışmalarına devam edilecektir" dedi.

Öte yandan, 1950 yılında tütün deposu olarak yapılan ve daha sonra hastaneye çevrilen Manisa Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin fiziki açıdan yetersiz olduğu, hastanenin Çocuk Hastanesi ile aynı binada olması yönünde Sağlık Bakanlığı tarafından raporlar yazıldığı öğrenildi. Yaklaşık 6 ay önce Sağlık Bakanlığı kontrolörlerinin, doğumevinin hastane olarak kullanılmasının doğru olmadığı şeklinde görüş bildirdikleri ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Ayrıca, hastanenin bölge hastanesi olarak hizmet vermesi nedeniyle de yoğunluğun çok fazla olduğu biliniyor. SSK'nın Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin ardından hasta sayısında artış olan hastanenin, yeni yerine taşınması için Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kullandığı Moris Şinasi Çocuk Hastanesi yanındaki binayı boşaltması bekleniyor. Manisa doğumevinde bir ay içinde yaklaşık 350 doğumun meydana geldiği belirtilirken, bu doğumların yaklaşık 60'ı sezaryenle gerçekleşti.