Dogünsifed Yılın Son Toplantısını Diyarbakır'da Gerçekleştirdi

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOGÜNSİFED), 2012 yılındaki son toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirdi.Erdebil Köşkü’nde...

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOGÜNSİFED), 2012 yılındaki son toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

Erdebil Köşkü’nde düzenlenen toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türkiye Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ve 22 dernek başkanı katıldı.

2013 yılı iş dünyası hedeflerinin açıklandığı toplantıda konuşan Baydemir, bölgenin kalkınması için iş dünyasına çağrıda bulunarak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ekonomik ve sosyal kalkınma gerçekleşmeden gerçek manada bir barış, demokrasi ve insan haklarına saygı kültüründen söz etmenin imkansız olduğunu belirten Baydemir, bölgeler arası gelişmişlik farkına bakıldığında Güneydoğu'nun hâlâ dezavantajlı bölge olarak görüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Sınırdan Uludere'ye kaçak mal getirirken hayatını kaybeden 34 kişinin 50 lira kazanmak için bu riski göze aldığını belirten Baydemir, “Türkiye'de en az gelişmiş olan 21 ilden 18'inin Doğu ve Güneydoğu'da bulunması demek, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm ekonomik politikaların bir kenara bırakılarak yeni bir ekonomik politikaya ihtiyaç olduğunun ispatıdır. Yoksulluk ve yoksunluk, yoksulluk ve yoksunluğa davetiye çıkarır. Bir kentin veya bölgenin yüzde 60-70'i varlıklı ise yüzde 100'ünü onur içinde yaşatmak imkanına sahip olur. Yüzde 60-70'i yoksul ise bırakın orta gelir tuzağını, can havliyle orta gelir sağlansın çabasını güdüyoruz ki işte o zaman musibet doğuyor. Uludere'de 34 insanın yaşamını yitirmesinin ana nedenine baktığımızda; bölgeler arası gelişmişlik farkının uçurumu bu kadar olmasaydı insanlar 50 lira için yaşamını riske atar mıydı? Bu konuda hepimize büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Diyarbakır Surlarının Dünya Kültürel Miras Listesi'ne girmeye teknik olarak hazır olduğunu belirten Baydemir, belediye olarak yazışmalarda kullanacakları kağıtlarda belediye ve surların bulunduğu kampanya logosunun yer alacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Toplantıda desteklerinden dolayı Baydemir’e plaket verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz