Doğu'nun 'el Emeği Göz Nuru' İstanbul'da Görücüye Çıktı

Doğu bölgelerinde yaşayan kadınların yaptığı el işi ürünler, 'Doğu’dan İstanbul’a Kadın Eli 6. Sergisi'nde görücüye...

Doğu bölgelerinde yaşayan kadınların yaptığı el işi ürünler, 'Doğu’dan İstanbul’a Kadın Eli 6. Sergisi'nde görücüye çıktı. Sergi kapsamında Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis gibi illerden gelen kadınlar, ürünlerini pazarlama imkanı da bulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin katkılarıyla, T. C. Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'na bağlı Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) tarafından organize edilen 'Doğu’dan İstanbul’a Kadın Eli 6. Sergisi' düzenlenen törenle açıldı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İşler, T.C. Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Özleyiş Topbaş katıldı.

Reklam
Reklam

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplumların gücünün yetişmiş insanla ölçüldüğünü ifade etti. Topbaş "Burada bizi biz yapan renklerimiz buluştu. Toplumun her noktasındaki insanlarla iletişim kurulması gerekiyor. Dünyanın neresinde bir sorun olursa hep beraber çözmek zorundayız." dedi.

Günümüzde tüm bireylerin kent hayatında aktif rol almaları gerektiğini anlatan Başkan Topbaş "Özellikle insanlığın geleceğini hazırlayan annelerin bu fırsatı olmalı. Bu yüzden biz de kadınların yanındayız. Burada bugün, her biri bir göz nuru ve emek sonucu oluşan objeler sergileniyor. Sultanahmet turistik bir merkez. Serginin burada daha iyi ifade edileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Kadın Koordinasyon Merkezi Fahri Başkanı Özleyiş Topbaş, serginin kadınlara destek olmak amacıyla yapıldığını söyledi. Üreten kadınları desteklemenin başlıca amaçları olduğunu aktaran Özleyiş Topbaş "Bize Mardin'den 'üretiyoruz ama satamıyoruz' demişlerdi. Mardin’le başlayarak bu noktaya geldik. Bu sene mekan değişikliği yaparak Sultanahmet'e taşıdık. Umarın turistik açıdan da olur." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Kadir Topbaş eşi Özleyiş Topbaş ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’tan el emeği ürünlerin yer aldığı sergi 17 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak. Sergide, kilim, ebru, takı tasarım, ahşap, boyama, el nakışı gibi çok sayıda ürün yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz