Doğu'nun Ramazan Sofraları Başka Güzel

ERZURUM (AA) - AYŞE YILDIZ - Doğu Anadolu bölgesinde onbir ayın sultanı Ramazan sofralarını, özenle hazırlanan çorbalar, etli yemekler ve tatlılar süsleyecek.

Paşa yemeği "Abdigör köftesi" Ağrı'da, İshak Paşa Sarayı'nı yaptıran İshak Paşa'nın babası Çolak Abdi Paşa için pişirilen ve Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen Abdigör Köftesi Ramazanda da sofraları süslüyor. Düve, toklu veya genç sığırın taze, yağsız ve sinirsiz bacak kısmından yapılan Abdigör köftesi için yağsız et, taşın üzerinde tahta tokmakla 2 saat dövülerek hamur gibi yapılır. İçine soğan ve tuz eklenerek hazırlanan köfteler, suyla tandır veya ocakta pişirilir. Köfte, ince kıyılmış yabani nane, kekik ve pirinç katılarak pişirilen pilavın üzerine konularak servis ediliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: