Doğuştan Kulak Kepçesi Olmayan Yusuf, Tedavi Olmayı Bekliyor

Eser AYDIN / MUŞ, Selahattin-Güneş Bilkiç çiftinin 3 çocuğundan ortancası Yusuf Bilkiç, bugüne kadar Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7

Eser AYDIN / MUŞ, Selahattin-Güneş Bilkiç çiftinin 3 çocuğundan ortancası Yusuf Bilkiç, bugüne kadar Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7 ameliyat geçirdi. Plastik doğrama ustası olan baba Selahattin Güneş, oğlunun iyileşmesi için ameliyatların bir kısmını yeşilkart, bir kısmını da akrabalarından borç aldığı parayla yaptırdı. Ameliyatların hiçbiri başarılı olmayan ve sağ kulağı hiç duymayan Yusuf Bilkiç'in sol kulağında ise yüzde 70 işitme kaybı olduğu belirlendi.
Selahattin Bilkiç, oğlunun Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılacak ameliyatlarla sağlığına kavuşacağını umut ettiklerini kaydederek şöyle dedi:
"Yusuf'un 3 ayrı ameliyat olması gerektiği söylendi. Bir ameliyatın maliyeti 20 bin lira. Ameliyatları karşılayacak maddi gücüm yok. Çocuğumun zaten kulakları duymuyor. Bir de astım hastası. Astım ilaçlarıyla geziyor. Yeşilkartlıyım. O da bütün ameliyatları karşılamıyor. Eğer maddi imkan sağlanırsa oğlum hem duyması için, hem de estetik amaçlı kulak ameliyatı olacak. Onun tedavi olması için yetkililerden yardım bekliyorum."
DERSLERİNDE BAŞARILI OLAMIYOR
Mehmet Akif İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Yusuf Bilkiç, tek isteğinin sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi. Duyma probleminden dolayı derslerinde başarılı olamadığını anlatan Yusuf Bilkiç, "Derslerime adapte olamıyorum. Öğretmenin söylediklerini tam olarak anlayamıyorum. Derslerim bu nedenle iyi değil. Astım hastası olduğum için hemen yoruluyorum. Yaşıtlarımla oynayamıyorum. Herkes gibi duymak, derslerimde başarılı olmak ve koşup eğlenmek istiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz