Doğu'ya bin 303 doktor atanacak

ANKARA (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı'nca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki 25 ilde istihdam edilmek üzere toplam bin 303 sözleşmeli doktor atamasının yapılacağını söyledi.

Akdağ, bu bölgelerdeki sağlık personeli açığını yapılacak atamalarla kapatmayı hedeflediklerini belirtti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki 25 ilde istihdam etmek üzere bin 303 sözleşmeli doktor ataması yapacak olan Bakanlık, bu bölgelerdeki sağlık personeli açığını kapatmayı hedefliyor. Bakan Akdağ yaptığı açıklamada, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ihtiyaç duyulan uzman tabip, tabip, diş tabibi ve eczacı pozisyonlarına kura ile sözleşmeli sağlık personeli ataması yapılacağını ifade ederek, "Erzurum, Iğdır, Ardahan, Şırnak, Batman, Bayburt, Van, Şanlıurfa, Tunceli, Sivas, Siirt, Muş, Mardin, Kahramanmaraş, Malatya, Kars, Hakkari, Gümüşhane, Erzincan, Elazığ, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Adıyaman'da istihdam edilmek üzere, 619 uzman tabip, 662 tabip, 7 diş tabibi ve 15 eczacı olmak üzere toplam bin 303 personel ataması gerçekleştirilecek" dedi.

Reklam
Reklam

'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında tüm vatandaşların sağlık hizmetlerine en kolay bir biçimde ulaşabilmeleri için çalıştıklarını dile getiren Akdağ, programın sağlık alanındaki sorunların çözümü için uzun soluklu ve çok kapsamlı bir çalışma olduğunu bildirdi. Akdağ "Tüm vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini verimli, etkili, adil, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunmayı hedefliyoruz. Bunun için çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi. Sağlık alanında yapılacak olan tüm atamaların, objektif ve adil olacağını ifade eden Akdağ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ne yapılacak sağlık personeli atamaları ile bu bölgelerde yaşanan tüm sağlık sorunlarının çözümünün hedeflendiğini kaydetti.

Öte yandan, sözleşmeli çalışacak doktorların görev yerleri kura ile belirlenecek. Kura 30 Temmuz 2004 tarihinde Bakanlık Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından bilgisayar ortamında, Ankara Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nde yapılacak. Kura sonucunda yerleştirilen doktorlar, atanmak için 2 Ağustos-13 Ağustos 2004 tarihleri arasında yerleştirildikleri il sağlık müdürlüklerine, istenen belgelerle birlikte başvuruda bulunabilecek. Adaylarda, Türk vatandaşı olmak, 13 Ağustos 2004 tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 60 yaşından gün almamış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmama ve askerlik problemi olmaması şartları aranıyor.

Reklam
Reklam