Doktor Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nde yeni doktor adayları için 4. Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.Atatürk...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nde yeni doktor adayları için 4. Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Konferans Salonu'nda yapılan törene öğretim üyeleri, genç doktor adayları ve velileri katıldı.İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Antalya Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Can Ertürk her mesleğin yaşam için gerekli olduğunu kaydederek, “Bunların içerisinde olmazsa olmazlarının ilk sırasına hekimlik mesleği almaktadır. Hekimlik sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimidir. Hekimlik gerçekte bir usta çırak işidir” dedi.

Reklam
Reklam

Hekimlerin zaman zaman hak etmedikleri saldırılara maruz kalsalar da değerlerinden hiçbir şey kaybetmediklerini belirten Antalya Tabipler Odası Başkanı Op. Dr. Can Ertürk, "Çünkü bu mesleğin temel harcında Kurtuluş Savaşı'nda vatan için şehit düşmüş, bu nedenle mezun verememiş Tıp Fakültesi öğrencisi atalarımızın kanları, Refik Saydanlar, Nusret Fişekler bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Böylesi bir geleneğin dördüncüsünün gerçekleştirilmesinin bir onur vesilesi olduğunu ifade eden AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise, "Öğrencilerimiz 6 yıllık bir öğretim yılına başlamış oluyorlar. Bu öğretim yılının onlar için başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

4. Beyaz Önlük Giyme Töreni öğretim üyelerinin doktor adayların beyaz önlük giydirmesi ile devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: